Vanuit onze passie voor lymfoedeem hebben wij ons de afgelopen maanden verdiept in deze vernieuwende MLD techniek en de wetenschap die erachter schuil gaat.

De training werd georganiseerd door de Lymphoedema Training Academy Nederland (LTA:NL) in samenwerking met Jane Wigg, Jean Paul Belgrado, dr. Liesbeth Vandermeeren en Katinka Rutjens. 

Jane Wigg heeft al meer dan 23 jaar ervaring in de behandelingen van lymfoedeem patiënten, ze heeft nationaal en internationaal gepubliceerd en gepresenteerd. In 2002 heeft Jane de Lymphoedema training Academy opgericht en werkt nauw samen met JP Belgrado. Samen bieden ze internationale trainingen in FG-MLD aan. 

Jean Paul Belgrado is lymfoloog en een gekende naam op het gebied van onderzoek en innovatie in de fysiologie, pathofysiologie en behandeling van lymfoedeem. Samen met dr. Liesbeth Vandermeeren hebben ze vele onderzoeken opgezet en geleid. Dr. Liesbeth Vandermeeren is oncologisch, plastisch en reconstructief chirurg. Beide afkomstig uit het universiteitsziekenhuis te Brussel. 

Katinka Rutjens heeft zich gespecialiseerd in compressietherapie in de breedste zin van het woord en in 2016 de FG-MLD opleiding succesvol afgerond in het Verenigd Koninkrijk. 

Tijdens de training zijn de huidtherapeuten getraind op alle nieuwe inzichten op fysiologisch gebied met behulp van fluoroscopy. Hierbij hebben zij onder andere de Fill&Flush MLD technieken geleerd en geoefend.

De training wordt op dit moment in 16 landen over de gehele wereld gegeven. Wereldwijd zijn er nu 800 therapeuten die deze training succesvol hebben afgerond, waarvan 60 in Nederland. Onze huidtherapeuten mogen met trots zeggen dat zij tot deze 60 behoren!