Acnetherapie

Acnetherapie
Acne

De behandeling van acne door de huidtherapeut gebeurt al dan niet in combinatie met behandeling van een arts.

Meestal ligt een dieptereiniging aan de basis van elke behandeling. Wanneer de acne onder controle is kunnen restlittekens bij ons aangepakt worden met bijvoorbeeld, chemische peelings, microdermabrasie, fractional laser en/ of microneedling.

Dieptereiniging

Tijdens de dieptereiniging wordt de huid gereinigd. Puisten en andere onzuiverheden worden met een steriel naaldje ingeprikt waarna ze manueel worden geledigd. Het doel van deze behandeling is het ledigen van de comedonen, zodat ontstekingen worden voorkomen en de talgproductie kan afnemen. Daarnaast wordt er ook altijd verzorgingsadvies gegeven om de behandeling te ondersteunen.

Chemische peeling

Een chemische peelings is een peeling die de bovenste laag van de huid verweekt. Doordat de dode huidcellen niet meer samen plakken, gaat de huid versneld afschilferen. In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt. Door het versnelde afschilferen van de dode huidcellen, raken de talgklieren minder snel verstopt. Zo worden ontstekingen voorkomen. De verhoogde celdeling leidt verder tot een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen, wat een blekend effect heeft.

Microneedling

Met microneedling wordt er gebruik gemaakt van een pen met minuscule naaldjes welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. De kanaaltjes stimuleren de huid om op een natuurlijke manier te herstellen. De microneedling-pen is een veilige en effectieve methode om de huid te verbeteren, zonder dat de opperhuid wordt beschadigd. Tevens verbetert het de opname van producten. Tijdens de behandeling worden verschillende serums met hoogwaardige actieve werkstoffen gebruikt. Door de combinatie van de prikkeling met de microneedlingpen en het serum, komen er factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Dit zorgt voor versteviging van de huid, vernieuwing van de huidcellen en egaliseren van de huidteint.

Microdermabrasie

Bij een microdermabrasie behandeling wordt een fijne straal met microkristallen door middel van een vacuümzuigkracht over de huid gezogen. Deze microkristallen schuren over de opperhuid, waarmee op effectieve wijze de dode huidcellen worden verwijderd. Van buitenaf wordt de huid vlakker en dunner waardoor onregelmatigheden afvlakken. Van binnenuit wordt de huid versterkt door de versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen en de verhoogde productie van collageen en elastine. Bij de behandeling van acnelittekens zullen onregelmatigheden vervagen en zal de huid gladder en soepeler aanvoelen.

Fractional laser

Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd met de laser op onze locatie in de Padbergkliniek. Fractional laser is een nieuwe manier van laserbehandeling, die geschikt is voor het behandelen van onder andere littekens, zoals diepe acnelittekens. De fractional laser schiet zeer kleine gaatjes in de huid. Als reactie op deze kleine gaatjes maakt de huid zelf nieuw collageen aan, waardoor de huid steviger wordt, en er beter uit gaat zien. Doordat er maar zeer kleine gaatjes worden gemaakt, is de huid na de behandeling snel hersteld en is er geen risico op wonden of littekens.

Related Articles