Electrische epilatie

Electrische epilatie
Electrische epilatie

Elektrische epilatie kan voor zowel donkere als licht gepigmenteerde haren ingezet worden.

Elektrische epilatie 

Bij elektrische epilatie worden de haartjes door de huidtherapeut haartje voor haartje behandeld. De huidtherapeut glijdt met een dun naaldje het haarzakje in, om de haar en het haarzakje enkele seconden te verwarmen. Dit gebeurt middels twee verschillende soorten stroom, hierdoor wordt het haarzakje verwarmd en vernietigd. 

Resultaat en duur van de behandeling  

Haren hebben verschillende haargroeifases. Het haartje in de groeifase  zit nog vast in de haarwortel, in deze fase is de behandeling het meest effectief.  De haren zijn helaas nooit allemaal in dezelfde groeifase aanwezig, en aan de buitenkant is het verschil niet zichtbaar. 
Daarbij komt dat het lichaam zich zo heeft ingesteld dat het bij beschadiging of verwonding wil herstellen. Dit gebeurt ook bij elektrische epilatie. Het lichaam zal proberen weer een nieuwe haar aan te maken, daar waar de cellen niet voldoende beschadigd zijn. Door consequent telkens opnieuw te behandelen, zal dit steeds moeizamer gaan, waardoor het haarzakje uiteindelijk definitief is vernietigd. 
De behandelduur is afhankelijk van het te behandelen gebied en de oorzaak, en varieert van enkele maanden tot jaren. 
Het doel van de behandeling is haarvermindering

Related Articles